11 tips om muggen te voorkomen in je kamer

Wordt je elke nacht weer helemaal lek gestoken door die rot muggen? Zo voorkom je muggen in je slaapkamer.

Anti muggenspray: Deze spray is niet erg gezond, voor een aantal weken per jaar bij goed gebruik kan het zeker geen kwaad. Bovendien kan DEET ook geen kwaad, je smeert of sprayed het over je lichaam en de vrouwtjesmug ontwijkt je. Wist je dat? alleen de vrouwtjes mug bijten voor de voortplanting.

Verjaag de muggen met planten: De insecten houden niet van de geur van munt, citroengras, lavendel en rozemarijn. Zorg dat je zulke plantjes naast je bed hebt staan en de muggen zullen het ontwijken.

Horren bij de ramen en deuren: In de zomer wil je natuurlijk wat frisse lucht tijdens je slaap dus gebruik vooral horren.

Klamboe om je bed: Als de horren toch niet werken kan je wat extra’s toevoegen en dat ik een klamboe om je bed, door dit te gebruiken komt er geen enkel insect bij jou in de buurt.

Muggenstekker: De vloeistof in de stekker en de verdamper verjaagd de muggen, let op 1 muggenstekker werkt niet als de kamer groter is dan 15m2 plaats dan meerdere stekkers.

Plaats een muggenlamp: Het is een investering maar het bestrijd wel echt de muggen en andere ongewenste insecten. De blauwe lichten trekken de aandacht van de muggen/insecten op om vervolgens geëlektrocuteerd te worden.

Gebruik een elektrische vliegen mepper!

Zet een ventilator aan in je slaapkamer gericht op je bed. Muggen worden weg geblazen door de luchtstroom van de ventilator.

Vijver dicht gooien of je dakgoot schoonmaken, want muggen houden van stil staand water. Zorg er dus voor dat er geen stil staand water in de omgeving van je slaapkamer is.

Draag dunne nachtkleding. Muggen kunnen hier niet doorheen prikken.

Vitamine B: Dit schijnt te helpen omdat het je lichaamsgeur veranderd, zodanig dat het voor muggen niet meer aantrekkelijk is.

TIP: Muggen komen niet op het licht af in je slaapkamer maar op de warmte die je lichaam af geeft.