DOE HET ZELF TIPS: Vliegen verjagen!

DOE HET ZELF TIPS: Vliegen verjagen!

Hoe vervelend kunnen vliegen zijn? Erg vervelend! Hierbij geven wij jou dan ook tips om eerst zelf de vliegen te verjagen, als dit niet lukt kunt u natuurlijk contact opnemen met De Ongedierte Expert voor het verjagen van de vliegen.

Probeer goed met de hygiëne om te gaan door voedsel goed op te bergen, voedselresten op te ruimen, laat de vuilen vaat niet te lang staan, hou het huis zo schoon mogelijk, ruim uitwerpselen van huisdieren zo snel mogelijk op, dek het afval goed af of haal dit direct weg en ruim dierenkadavers direct bij vondst op.

 

Last van vliegen buiten?

Als je last hebt van vliegen buiten kun je gebruik maken van vliegenlint, dit is een lint met kleefmiddel die een geur verspreid waar vliegen op af komen. Verder kun je ook gebruik maken van een vliegenval, insectenlamp of gebruik maken van bepaalde geuren waar je vliegen mee verjaagd. Je kunt in huis of buiten verschillende producten gebruiken die met de geur vliegen weg jagen. De volgende geuren kunnen ingezet worden:

  • Kruidnagel met citroen. Snij de citroen doormidden en steek een paar kruidnagel stukjes in de schil van de citroen, leg vervolgende de stukken citroen op plaatsen waar de vliegen voorkomen.
  • Kook de knoflook in water zodat het vocht uit de knoflook word getrokken, laat dit afkoelen en plaats het vocht in bakjes op plaatsen waar vliegen voorkomen.
  • Snij een aantal uien door het midden en leg deze in bakjes met water, plaats deze bakjes vervolgens op plaatsen waar vliegen voorkomen.
  • Giet wat azijn in bakjes en plaats de bakjes met azijn op plekken waar veel vliegen zitten. Ook is de geur te versterken door kruidnagel erbij te voegen.
  • Plaats een basilicum plant of plaatsen waar vliegen voorkomen.
  • Kattenkruid planten. Kattenkruid schijnt goed te helpen tegen vliegen maar ook tegen muggen. Plaats de plant dan ook in een ruimte waar die zich kan uitbreiden.