Ongedierte in het najaar

Ongedierte voorkomen in het najaar.

Richting de winter gaat ongedierte opzoek naar droge en warme plekjes, dit is negen van de tien keer in huis. Wil je dit voor zijn? Hier zijn wat tips om dit te voorkomen.

De ongedierte die je het meest tegen komt in het najaar:

  • Vlooien

In het najaar wanneer de verwarming wat hoger gaat en je de huisdieren vaker binnen houdt, kunnen vlooien zich sneller verspreiden en nestelen. Dus na wandelingen controleer je huisdieren goed op vlooien.

  • Spinnen

Spinnen gaan in het najaar opzoek naar een partner en naar warme, vochtige plaatsen in huis om te paren. Let op meestal zijn spinnen niet alleen in het najaar, wanneer je er 1 ziet zijn er meerdere.

  • Bedwantsen

Bedwantsen kunnen het gehele jaar opduiken maar in het najaar is er meestal een piek. Dit komt omdat de meeste mensen op vakantie gaan in de zomer en de kleine beestjes mee reizen naar huis om zich vervolgens na een aantal weken te verspreiden in huis. Meer weten over bedwantsen ga dan naar Wist je dat? Blog over bedwantsen.

Hoe voorkom ongedierte in het najaar:

  1. Sluit zoveel mogelijk gaten en kieren rondom je woning. Controleer je muren, vloeren, schoorsteen, het dak, ventilatieopeningen, ramen, deuren en de kelder. Kom je een opening tegen sluit deze dan met kit, staalwol, ijzeren platen of ander materiaal wat goed afsluit.
  2. Dweil en stofzuig regelmatig tegen vlooien. De meeste eitjes van de vlo liggen op de vloer vanwege het vallen van de vacht, bij regelmatig schoonmaken voorkom je de verspreiding.
  3. Ben je op reis, check dan altijd je verblijf op bedwantsen. Wanneer ik zelf op reis ben check ik altijd het bed frame, de nachtkastjes en de randjes van het matras op kleine bruine beestjes. Wanneer je iets hebt gevonden of twijfelt ga altijd terug naar de receptie om dit te melden en vraag een andere kamer.

Toch last van ongedierte in het najaar? Neem dan contact op met De Ongedierte Expert.