DOE HET ZELF TIPS: Spinnen verwijderen

DOE HET ZELF TIPS: spinnen verwijderen

  • Je kunt met de stofzuiger spinnen en spinneneitjes verwijderen. Zuig met de stofzuiger de spinnen en spinnenwebben regelmatig op om te voorkomen dat er weer opgebouwd wordt. Gooi de zak na gebruik weg en maak de stofzuiger goed schoon met water om terug keer te voorkomen.
  • Je kunt spinnen verwijderen met de spinnenvanger, dit is een borstel met een lange steel. Hiermee kun je de spin oppakken en naar een andere plek verplaatsen.
  • Je kunt spinnen verwijderen met een ultrasoon apparaat. Dit apparaat zendt geluidsgolven uit waar spinnen niet tegen kunnen. Lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing want anderen dieren kunnen er mogelijk ook niet tegen.
  • Je kunt spinnen verjagen door bepaalde etherische oliën te gebruiken zoals pepermuntolie. Meng de olie met water en wat afwasmiddel, spuit dit vervolgens op plaatsen waar spinnen voorkomen.
  • Om spinnen buiten te verwijderen moet je zorgen dat je geen tuinafval hebt, en snoei struiken of bomen regelmatig om te zorgen dat de spin zich niet op zijn gemak voelt.

Vervelend weetje

Spinnen zijn nooit alleen, wanneer u 1 spin ziet zitten er meerdere.

Verwijderen van spinnen

Zijn er te veel spinnen om zelf te verwijderen, schakel dan de hulp van De Ongedierte Expert in. De experts zullen een milieuvriendelijk middel aanbrengen om schuilplaatsen en mogelijke schuilplaatsen van spinnen waardoor de webben zich niet meer kunnen hechten. Verder verwijderd de expert alle spinnen en nesten plus dicht die alle mogelijke opening zodat ze spin niet gemakkelijk meer naar binnen zal kunnen komen. Deze acties worden ondernomen om de spinnen te verjagen want in Nederland is het verboden om spinnen te verdelgen.