Last van Spinnen? Bel 010 7200 200

Spinnen

spinnen_thumbnail

In woningen houden spinnen zich bij voorkeur op in warme, donkere, nauwe ruimten. Buiten verblijven spinnen graag in en rondom beplanting, verlichtingsbronnen en in schuren.

In Nederland komen er ongeveer 650 spinnensoorten voor. Spinnen zijn nuttige dieren omdat ze diverse soorten insecten eten. Veel voorkomende spinnen die binnenshuis voorkomen:

  • De huisspin – de normale spin.
  • De kelderspin – zeer lange, dunne poten.
  • De wolf spin – grote harige spin, word vaak verward met een tarantula.
  • De zakspin – de spin is lichtgeel, grijs of groen van kleur, deze spin is verantwoordelijk voor de meeste spinnenbeten.

 

Herken spinnenplaag

Een spinnenplaag is eigenlijk alleen te herkennen aan de hoeveelheid spinnen die te vinden zijn maar ook aan de hoeveelheid spinnenwebben die te zien zijn.

Waarschuwing

Spinnen leven in paren of groepen, dus wanneer er een te zien is zullen er meerdere zijn. Zelf spinnen bestrijden kan erg lastig zijn, neem daarom direct contact op met De Ongedierte Expert. Voor meer informatie ga naar Wist je dat? (blog)

Het Probleem

Een grote populatie spinnen kan hinderlijk zijn vanwege de webben die zij weven. Ook kan het hinderlijk zijn vanwege de angst voor spinnen.

Bestrijding

Wanneer de spinnen overlast is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert. Wij kunnen u woning behandelen met een langdurig werkende insecticiden waar de spinnen zich schuilhouden. Buiten de woning of het gebouw wordt er een middel aangebracht op plaatsen waar spinnen zich schuilhouden. Na het aanbrengen van deze middelen zal de overlast met minimaal 95% afnemen.

Binnen bestrijding
Tijdens de bestrijding binnen zal onze servicemedewerker een langdurig werkende insecticiden aan brengen op de rust plaatsen van de spinnen. Dit middel heeft een werkingsduur van circa 4-6 maanden. Na de behandeling mag de woning 2 uur niet worden betreden, na de 2 uur moet u de ruimten die behandeld is goed ventileren.

Buiten bestrijding
Tijdens de bestrijding buiten uw woning zal onze servicemedewerker een irriterend middel aan brengen rondom raamkozijnen, onder de dakgoot en andere plaatsen waar activiteit van spinnen wordt geconstateerd.

Voorkomen

Na de bestrijding zal onze servicemedewerker vrijblijvende adviezen geven om spinnen overlast in de toekomst te voorkomen.