Last van Vlooien? Bel 010 7200 200

Vlooien

vlooien_thumbnail

De meest voorkomende vlooi is de katten vlo en honden vlo. Deze hebben nagenoeg hetzelfde uiterlijk en zijn alleen te onderscheiden onder een vergrootglas. Ook andere harige dieren zoals muizen, ratten, konijnen en vee kunnen vlooien hebben.

Vlooien kunnen niet vliegen maar ze hebben krachtige benen waarmee ze lange afstanden kunnen springen.

Herken de vlo

Vlooien laten zich niet graag zien dus de aanwezigheid is wat makkelijker te herkennen. Vlooien laten keuteltjes achter in de vacht van het dier, dit zijn kleine zwarte korrels. Als je heel goed kijkt kun je vlooien zien in de vacht van het dier of op uzelf. De vlo kan op het huisdier zitten maar kan ook overspringen op de mens. Vlooien bijten de dieren maar ze kunnen ook de mens bijten, wees gerust ze kunnen alleen leven van dierenbloed dus ze zullen snel van het lichaam afspringen.

Waarschuwing

De verspreiding van vlooien kan snel gaan, omdat in Nederland relatief veel huisdieren gehouden worden. Wanneer vlooien geconstateerd worden op de huisdieren is het eigenlijk al te laat want slecht een klein deel van de vlooien zitten op de huisdieren. De rest van de vlooien leven in de leefomgeving van de huisdieren. Voor meer informatie ga naar Wist je dat? (blog)

Het Probleem

Vlooien kunnen huidirritatie veroorzaken door hun beten. Vlooien kunnen ook fungeren als overbrengers van ziekten. Vlooien kunnen een enorme plaag zijn voor u huisdieren.

Bestrijding

Wanneer de vlooien overlast is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert. Wij kunnen u woning behandelen met een langdurig werkende insecticiden. Dit middel heeft een nawerking van 4 tot 6 maanden om ook de ei pakketten in aanraking te laten komen met het middel.

Tijdens de bestrijding binnen zal onze servicemedewerker een langdurig werkende insecticiden aan brengen op de plaatsen van de vlooien zich schuilhouden. Na de behandeling mag de woning 2 uur niet worden betreden, na de 2 uur moet u de ruimten die behandeld is goed ventileren.

Voorkomen

U kunt de overlast van vlooien tegen gaan door regelmatig u huisdieren te controleren en goed schoon te maken vlak voor een vakantie.