Last van Wespen? Bel 010 7200 200

Wespen

wespen_thumbnail

Wespen hebben een karakteristieke gele en zwarte dwarstekening op hun rug/ achterlijf.

 

Herken een wespennest

Het wespennest is gebouwd van geknaagd hout of isolatiemateriaal, het nest is dan ook papierachtig. Het wespennest bevindt zich vaak onder dakranden, op zolder, in spouwburen of in schuren.

Waarschuwing

Indien u besluit het wespennest te onderzoeken doe dit dan alleen en draag beschermende kleding. Wespen hebben een vliegroute naar binnen en naar buiten, deze is goed te herkenning. Ga niet in deze routes staan en sluit nooit de ingang en uitgang van het nest.

Indien u wordt aangevallen en gestoken door meerdere wespen tegelijk kan dit zeer ernstige gevolgen hebben en een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis is dan genoodzaakt!!

Het Probleem

De problemen die wespen kunnen veroorzaken zijn pijnlijke steken en schade aan gebouwen doordat ze knagen aan hout en isolatiematerialen om hun nest te kunnen bouwen en versterken.

Bestrijding

Er kan direct contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert. Er zal dan een afspraak gemaakt worden om het wespennest te bestrijden/verwijderen. De kosten zijn afhankelijk van de hoogte en de plaats waar het wespennest zich bevindt. Het wespennest zal worden bestreden door het bestrijdingsmiddel in de openingen van het wespennest te spuiten.

Op de bestrijding van het wespennest geven wij garantie. Dit houdt in dat als het probleem na 48 uur niet verholpen is (wespen zijn nog steeds actief na 48 uur), wij kosteloos terugkomen om het wespennest nog een keer te behandelen.

Voorkomen

Om overlast van wespen in een woning te voorkomen kunt u horren voor ramen en deuren plaatsen. Ook is het van belang om prullenbakken en vuilcontainers gesloten te houden.

Om te voorkomen dat wespen een wespennest maken in of rondom u woning zijn er diverse mogelijkheden Deze verschillen echter per woning / gebouw.

Onze service medewerker zal na het uitvoeren van de behandeling vrijblijvend advies geven hoe de kans op een wespennest in de toekomst te minimaliseren.

Extra info

Regelmatig ontvangen wij ook meldingen over bijen en hommels. Bijen en hommels zijn een beschermde diersoort. Voor bijen kunt u uiteraard contact met ons opnemen, onze imker schept indien mogelijk het bijennest weg en herplaats het bijenvolk.