Last van Zilvervisjes? Bel 010 7200 200

Zilvervisjes

Zilvervisjes leven in koele omgevingen en hebben een voorkeur voor een hoge lucht vochtigheid zoals bij badkamers, keukens, zolders en kelders.

 

Herken zilvervisjes

Het zilvervisje heeft een lang plat lichaam en worden 12 tot 30 mm lang. De voorkant van het lichaam is wat ronder en het lichaam eindigt in een punt. De kleur van het zilvervisje is glanzend grijs.

Waarschuwing

Zilvervisjes kunnen geen ziektes meebrengen of direct schadelijk zijn voor u gezondheid. Maar wanneer er zilvervisjes worden geconstateerd in huis betekend het dat er te veel vocht in huis is wat kan zorgen voor schimmel, dit kan wel gevolgen hebben voor de gezondheid. Voor meer informatie ga naar Wist je dat? (blog)

Het Probleem

Zilvervisjes kunnen in grote aantallen schade brengen aan behang en andere papieren objecten zoals boeken of belangrijke documenten.

Ook kunnen de zilvervisjes te voorschijn komen op ongewenste plekken zoals in bedden of in kledingkasten.

Bestrijding

Wanneer er overlast van zilvervisjes is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert.

  • Inspectie

Er zal een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers, waarbij de hygiene wordt gewaarborgd en de ongedierte wordt geconstateerd. Na deze inspectie zal de bestrijding plaats vinden

  • Bestrijden

Tijdens de bestrijding zal onze servicemedewerker een langdurig werkende insecticiden gel aan brengen op de plaatsen waar de zilvervisjes zich schuilhouden. Na de behandeling mag de woning 2 uur niet worden betreden, na de 2 uur moet u de ruimten die behandeld is goed ventileren.

  • Nacontrole

Het aantal bezoeken dat nodig is om de zilvervisjes te bestrijden is afhankelijk van de besmetting. De bezoekfrequentie en bijhorende kosten zullen worden besproken tijdens de inspectie.

 

Voorkomen

Na de bestrijding zal onze servicemedewerker adviezen geven om de zilvervisjes overlast in de toekomst te voorkomen zoals het gebruiken van vochtvreters in kasten.