Wat is ongedierte nou precies?

Wat is ongedierte nou precies?

Ongedierte zijn insecten of diersoorten die overlast veroorzaken bij de mens. Het ongedierte zoekt een manier om te overleven wat vervolgens overlast veroorzaakt. De diertjes of insecten zijn op zoek naar beschutting en voedsel om zich vervolgens te kunnen nestelen. Wanneer dit gebeurd zijn ze lastig weg te krijgen en kan er een plaag ontstaan.

Wat voor ongedierte is er in Nederland?

In Nederland kunnen er verschillende soorten ongedierte voorkomen, de ongedierte waar over we het hebben zijn knaagdieren zoals muizen of ratten, vogels zoals duiven, insecten zoals vliegen, muggen of kevers, en dan de geleedpotigen zoals spinnen.

Wat voor schade richt ongedierte aan?

Ongedierte richt meestal schade toe aan materialen, ruimtes en goederen. Ook worden er goederen vervuilt en wordt er gegeten van voedselvoorraden. Bepaalde ongedierte kunnen ook schade toebrengen aan de gezondheid van de mens, voor verder informatie ga naar Wist je dat? Op Deongedierteexpert.nl.

Waar komt ongedierte vooral voor?

Ongedierte kan eigenlijk overal voorkomen. De voorkeur zijn onhygiënische plekken waar ze makkelijk voedsel kunnen vinden en beschutting hebben. Dit kunnen woningen zijn maar ook hotels, fabrieken, terreinen, boerderijen, zorginstellingen, loodsen, sportvelden of in bossen of parken. Het ongedierte zal zich op plekken schuilhouden waar bijna geen mens komt zoals kruipruimtes, kelders of zolders. Ook kunnen ze in tuinen schuilhouden.