Last van Mieren? Bel 010 7200 200

Mieren

mier_thumbnail

De meest voorkomende mier in Nederland is de Zwarte bruine weg mier.

Ook is er een nieuwe mier opgedoken in Nederland en dat is het Mediterraan draaigatje.

Herken een mierenplaag

Mieren nestelen zich in of rondom gebouwen. Een mieren kolonie is te herkennen aan kleine hoopjes aarde of zand met een gaatje erin.

 

Waarschuwing

Helaas mag het Mediterraan draaigatje nog niet bestreden worden. Gaat het om een extreem aantal mieren? Meld dit dan bij het Kennis- en Adviescentrum Dierenplagen (KAD).

Het Probleem

Mieren kunnen een plaag zijn en diverse problemen veroorzaken zoals verzakkingen van bestrating en het aantasten en bevuilen van voedselvoorraden. Zelf mieren bestrijden is niet aan te raden. Schakel bij mierenoverlast een professionele bestrijder in die het probleem effectief voor u oplost.

Bestrijding

Wanneer er besmetting van mieren is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert. Er zal een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers. Na deze inspectie zal de bestrijding plaats vinden.

Tijdens de bestrijding zal onze servicemedewerker alle mieren nesten behandelen doormiddel van een gifgel te plaatsen op de looproutes van de mieren. De kosten van de bestrijding zal dan ook afhankelijk zijn van de oppervlakte en het aantal mierennesten dat aanwezig is.

 

Voorkomen

Zodra de bestrijding het gewenste resultaat heeft bereikt en er geen activiteiten van mieren meer zijn. Zal onze servicemedewerker adviezen geven om nieuwe activiteiten van mier te voorkomen.