Skip links

Houtworm

Maak direct een afspraak 010 - 7200 200

Houtworm

Hout aantastende insecten is een verzamelnaam voor insecten die schade toe brengen aan hout zoals de houtworm, boktor, houtkever en de knaagkever. Deze insecten leggen eitjes in onbewerkt hout waarbij de larven zich steeds dieper in de constructie eten. De naam houtworm wordt dan ook eigenlijk gegeven aan de larven zelf omdat deze gaten eet in het hout tijdens de larve fase.

Herken houtwormen
• Houtwormen zijn makkelijker te herkennen aan het spoor wat ze achterlaten dan aan hun uiterlijk.
• De houtworm eet tunnels in het hout waardoor de constructie instabiel kan worden, deze ingangen zijn te herkennen aan kleine ronde gaatjes.
• De houtworm zelf is te herkennen aan een geribbeld lijfje zonder poten van 6 millimeter lang met een witte tot witgele kleur. De kop van de houtworm is vaak wat donkerder van kleur.

Bel ons direct

Probleem

Houtwormen komen vaak voor in monumentale panden, kerken, grachtenpanden en oudere woning, waar de houtwormen ernstige schade kunnen zorgen aan de constructie.

Bestrijden

Wij kunnen de besmetten delen in de woning behandelen met een langdurig werkende insecticiden. Tijdens de bestrijding zal onze servicemedewerker een langdurig werkende insecticiden aan brengen op de plaatsen waar de houtwormen zich schuilhouden.
Wanneer een besmetting van houtwormen is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert.

Er zal een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers, waarbij wordt vastgesteld om welke houtaantaster het gaat. Wij adviseren dan wat er moet worden gedaan om een bestrijding uit te voeren en wat de kosten zijn.

Bij de bestrijding zal onze servicemedewerker een langdurig werkende insecticiden aan brengen op de plaatsen waar de houtaantasting activiteiten zijn geconstateerd. Dit middel trekt deels in het hout en als de hout aantastende insect hiermee in aanraking komt sterft deze af. De behandeling voorkomt ook nieuwe aantastingen van buiten af.

De Ongedierte Expert geeft garantie op de werking van het bestrijdingsmiddel dat wij gebruiken. Het kan echter zo zijn dat meerdere behandelingen moeten worden uitgevoerd. De bezoekfrequentie en bijhorende kosten zullen worden besproken tijdens de inspectie.

Voorkomen

Na de bestrijding zal onze servicemedewerker adviezen geven om overlast in de toekomst te beperken.

De Ongedierte Expert
4.9
Gebaseerd op 88 beoordelingen
powered by Google
Wim PerdokWim Perdok
16:10 17 Nov 23
Ze hebben bij ons in de gemeenschappelijke garages Van Ommerenhaven en Van der Vormhaven en fijnmazig net gespannen tegen de traliewerk , wat duiven en eksters moeten buiten houden. Hiervoor moest er behoorlijk wat gaten worden geboord in beton waarna er ogen in gedraaid moest worden en daar kwam staaldraad doorheen. Ze hebben de behoorlijke klus in 4 dagen geklaard. Er is goed en netjes gewerkt. En wat het belangrijkste is dat de gevogelte niet meer binnen kan komen. Wij zijn behoorlijk tevreden.
edwin postedwin post
19:45 26 Oct 23
Dezelfde middag na de melding is de wespen plaag verholpen. Ook is in de prijs de garantiebepaling opgenomen om terug te komen totdat de plaag over is.Na de eerste behandeling geen wespen meer.
Annet van der LindenAnnet van der Linden
18:01 26 Oct 23
Heel blij met dit bedrijf! Gebeld en een paar uur later was het wespennest al bestreden.
Jeanineke akrJeanineke akr
14:57 26 Oct 23
Ik heb om 14.45 uur gebeld en binnen 2 uur was hij er en binnen een paar minuten was het klusje geklaard! Heel fijn!
Robert-Jan GroenendaalRobert-Jan Groenendaal
16:06 21 Aug 23
Mark is net geweest om een wespenest op mijn dakrand te bestrijden (in Maassluis). Toen ik belde kreeg ik geen grote centrale met een vaag verhaal over de kosten, als dit, zus zo..., maar gewoon Mark zelf aan de lijn met een heldere reactie op mijn verhaal. Gisteren dan de afspraak gemaakt en vandaag is die volgens afspraak ook netjes langsgekomen. Dus snel geholpen, professioneel gehandeld en een hele nette prijs (goedkoper dan de grote partijen). En zelfs garantie op de bestrijding, wat wil men nog meer👍
Anand NomeAnand Nome
11:13 16 Aug 23
Hij is goed te bereiken en plan snel een dag/tijd met je in.Een prima en professionele en aardige kerel.Hij is langs geweest om een wespen nest te verwijderen van het dak en gaf ook zijn garantie dat als het na 2 dagen niet weg zou zijn dat hij terug zou komen.Wat betreft in vergelijking via google met prijs verhouding komt hij ook goed uit de bus (€75,- met garantie).Zeer content over hem 🙂
js_loader
Deze website maakt gebruik van cookies om uw webervaring te verbeteren.
× Hoe kan ik je helpen?