Last van Mieren? Bel 010 7200 200

Mieren

De meest voorkomende mier in Nederland is de Zwarte Wegmier.

Ook is er een nieuwe mier opgedoken in Nederland die voor veel overlast zorgt en dat is het Mediterraanse Draaigatje.

 

Herken een mierenplaag

Een mierenplaag is te herkennen met de volgende punten.

  • Mieren nestelen zich in of rondom gebouwen, de kolonie is dan te herkennen aan kleine hoopjes aarde of zand met een gaatje erin.
  • Ook is een mierennest te herkennen aan de mieren straten die te zien zijn. Dit zijn mieren die in lange lijnen achter elkaar lopen opzoek naar voedsel of terug naar het nest.

 

Waarschuwing

Het draaigatje is een nieuwe mieren soort die is opgedoken in Nederland. Helaas mag het Mediterraan draaigatje nog niet bestreden worden. Gaat het om een extreem aantal mieren? Meld dit dan bij het Kennis- en Adviescentrum Dierenplagen (KAD).

Het Probleem

 

Mieren kunnen een plaag zijn en diverse problemen veroorzaken zoals:

  • Verzakkingen van bestrating.
  • Het aantasten van voedselvoorraden.
  • Het bevuilen van voedselvoorraden.

Bestrijding

Wanneer een besmetting van mieren is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert.

  • Inspectie

Er zal een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers, waarbij de hygiene wordt gewaarborgd en de ongedierte wordt geconstateerd. Na deze inspectie zal de bestrijding plaats vinden.

  • Bestrijden

Tijdens de bestrijding zal onze servicemedewerker alle mieren nesten behandelen doormiddel van een gifgel te plaatsen op de looproutes van de mieren. De kosten van de bestrijding zal dan ook afhankelijk zijn van de oppervlakte en het aantal mierennesten dat aanwezig is.

Zelf mieren bestrijden voor bedrijven is afgeraden vanwege de benodigde licenties. Hierbij raden wij toch aan om bij mierenoverlast contact op te nemen met De Ongedierte Expert.

Voorkomen

Zodra de bestrijding het gewenste resultaat heeft bereikt en er geen activiteiten van mieren meer zijn. Zal onze servicemedewerker adviezen geven om nieuwe activiteiten van mier te voorkomen.