Last van Spinnen? Bel 010 7200 200

Spinnen

In Nederland komen er ongeveer 650 spinnensoorten voor. Spinnen zijn nuttige dieren omdat ze diverse soorten insecten eten. Veel voorkomende spinnen die binnenshuis voorkomen:

  • De huisspin – de normale spin.
  • De kelderspin – zeer lange, dunne poten.
  • De wolf spin – grote harige spin, word vaak verward met een tarantula.
  • De zakspin – de spin is lichtgeel, grijs of groen van kleur, deze spin is verantwoordelijk voor de meeste spinnenbeten.

Herken spinnenplaag

 

In woningen of gebouwen houden spinnen zich schuil in donkere, warme en nauwe ruimtes.

Buiten verblijven spinnen graag in en rondom beplanting, verlichtingsbronnen en in schuren.

Spinnen zijn eigenlijk alleen te herkennen aan de hoeveelheid van spinnen en de webben die te zien zijn.

Waarschuwing

Spinnen leven in paren of groepen, dus wanneer er een te zien is zullen er meerdere zijn. Zelf spinnen bestrijden kan erg lastig zijn, neem daarom direct contact op met De Ongedierte Expert. Voor meer informatie ga naar Wist je dat? (blog)

Het Probleem

Een grote populatie spinnen kan hinderlijk zijn vanwege de webben die zij weven in huizen of buiten huizen. Ook kan het hinderlijk zijn vanwege de angst die mensen hebben voor spinnen.

Bestrijding

Wanneer spinnen overlast is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert.

  • Inspectie

Er zal een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers, waarbij de hygiene wordt gewaarborgd en de ongedierte wordt geconstateerd. Na deze inspectie zal de bestrijding plaats vinden

  • Bestrijden

Binnen: Tijdens de bestrijding binnen uw woning zal onze servicemedewerker een weringsmiddel aan brengen op plaatsen waar spinnen zich schuilhouden.

Buiten: Tijdens de bestrijding buiten uw woning zal onze servicemedewerker een irriterend middel aan brengen rondom raamkozijnen, onder de dakgoot en andere plaatsen waar activiteit van spinnen wordt geconstateerd.

Dit middel zal de spinnen niet doden maar het zal ze verjagen. Na het aanbrengen van deze middelen zal de overlast met minimaal 95% afnemen.

  • Nacontrole

Het aantal bezoeken dat nodig is om de spinnen te bestrijden is afhankelijk van de besmetting. De bezoekfrequentie en bijhorende kosten zullen worden besproken tijdens de inspectie.

Voorkomen

Na de bestrijding zal onze servicemedewerker vrijblijvende adviezen geven om spinnen overlast in de toekomst te voorkomen.