Last van Vlooien? Bel 010 7200 200

Vlooien

De meest voorkomende vlooi is de katten vlo en honden vlo. Deze hebben nagenoeg hetzelfde uiterlijk en zijn alleen te onderscheiden onder een vergrootglas.

Vlooien leven op dieren en leven van het bloed van deze dieren.

Herken de vlo

Vlooien laten zich niet graag zien dus de aanwezigheid van de vlo is wat makkelijker te herkennen.

  • Vlooien laten keuteltjes achter in de vacht van het dier, dit zijn kleine zwarte korrels.
  • Als je heel goed kijkt kun je de vlooien in de vacht van het dier zien zitten.
  • Vlooien leven van dierenbloed maar bijten in nood soms ook de mens. De beet van een vlo is te herkennen aan een rood bultje of een kleine blaar.

Waarschuwing

De verspreiding van vlooien kan snel gaan, omdat in Nederland relatief veel huisdieren gehouden worden. Wanneer vlooien geconstateerd worden op de huisdieren is het eigenlijk al te laat want slecht een klein deel van de vlooien zitten op de huisdieren. De rest van de vlooien leven in de leefomgeving van de huisdieren. Voor meer informatie ga naar Wist je dat? (blog)

Het Probleem

Vlooien kunnen meerdere problemen met zich meebrengen.

  • Vlooien kunnen erg vervelend zijn door de overlast die ze veroorzaken bij huisdieren of bij de mens.
  • Ook kunnen vlooien fungeren als overbrengen van ziektes.

Bestrijding

Wanneer een besmetting van vlooien is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert.

  • Inspectie

Er zal een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers, waarbij de hygiene wordt gewaarborgd en de ongedierte wordt geconstateerd. Na deze inspectie zal de bestrijding plaats vinden.

  • Bestrijden

Tijdens de bestrijding zal onze servicemedewerker een langdurig werkende insecticiden aan brengen op de plaatsen van de vlooien zich schuilhouden. Dit middel heeft een nawerking van 4 tot 6 maanden om ook de ei pakketten in aanraking te laten komen met het middel. Na de behandeling mag de woning 2 uur niet worden betreden, na de 2 uur moet u de ruimten die behandeld is goed ventileren.

  • Nacontrole

Het aantal bezoeken dat nodig is om de vlooien te bestrijden is afhankelijk van de besmetting. De bezoekfrequentie en bijhorende kosten zullen worden besproken tijdens de inspectie.

 

 

Voorkomen

Je kunt de overlast van vlooien tegen gaan door regelmatig je huisdieren te controleren of bij de dierenarts te laten ontvlooien. Ook kun je vlooien tegen gaan door regelmatig je huis goed schoon te maken.