Skip links

Ratten

Maak direct een afspraak 010 - 7200 200

Ratten

De meest voorkomende rat in Nederland is de bruine rat. De volwassen bruine rat is minimaal twee keer zo groot als een muis. Leeft graag op de grond. De maximale levensduur van de bruine rat is 2-3 jaar. In 1 jaar tijd kunnen 2 ratten zich ontwikkelen tot een familie van 40-60 ratten. De zwarte rat komt voor namelijk voor in het zuiden van Nederland, maar is de laatste periode ook al gesignaleerd in midden Nederland en bij havens. De staart van de zwarte rat is aanzienlijk langer dan van de bruine rat. De zwarte rat is een uitstekende klimmer. De maximale levensduur van de zwarte rat is 3-4 jaar. In 1 jaar tijd kunnen 2 ratten zich ontwikkelen tot een familie van 40-60 ratten.

Herken ratten besmetting
De bruine rat leeft voornamelijk buiten rond huizen en water. De zwarte rat leeft voornamelijk binnen in loodsen of op bedrijfsterreinen. Een besmetting van ratten kan vaak worden geconstateerd door:
• Donkere harde uitwerpselen, die verspreid worden aangetroffen op rustige plaatsen.
• Aparte geuren (muskus/ammonia)
• Het aantreffen van hollen of afdrukken van poten.
• De knaagschade aan hout, plastic, isolatiematerialen, leidingen en elektrische bekabeling.

Bel ons direct

Probleem

Ratten kunnen diverse problemen veroorzaken.
• Ratten kunnen een vorm van bedreiging zijn voor de volksgezondheid vanwege de ziektes die ze met zich meedragen (Ziekte van Weil).
• Ratten kunnen schade aan u en uw huisdieren brengen doordat zij dragers zijn voor vlooien, mijten en teken.
• De ratten bevuilen voedselvoorraden met uitwerpselen en urine.
• Ratten brengen knaagschade toe aan diverse materialen en producten, zoals aan leidingen en kabels wat voor kortsluiting kan zorgen.

Bestrijden

Wanneer een besmetting van ratten is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert.

Er zal een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers, waarbij de hygiene wordt gewaarborgd en de ongedierte wordt geconstateerd. Na deze inspectie zal de bestrijding plaats vinden.

Tijdens de bestrijding zullen er door de gehele woning/pand kunststof lokazen (voorzien van slot) worden geplaatst op plaatsen waar de ratten zich schuilhouden en waar sporen van activiteit van ratten is geconstateerd.

Het aantal bezoeken dat nodig is om de ratten te bestrijden is afhankelijk van de besmetting. De bezoekfrequentie en bijhorende kosten zullen worden besproken tijdens de inspectie.

Voorkomen

Zodra de bestrijding het gewenste resultaat heeft bereikt en er geen activiteit van ratten meer is. Zal onze servicemedewerker adviezen geven om nieuwe besmetting te voorkomen. Deze adviezen zijn geheel vrijblijvend.

De Ongedierte Expert
4.9
Gebaseerd op 88 beoordelingen
powered by Google
Wim PerdokWim Perdok
16:10 17 Nov 23
Ze hebben bij ons in de gemeenschappelijke garages Van Ommerenhaven en Van der Vormhaven en fijnmazig net gespannen tegen de traliewerk , wat duiven en eksters moeten buiten houden. Hiervoor moest er behoorlijk wat gaten worden geboord in beton waarna er ogen in gedraaid moest worden en daar kwam staaldraad doorheen. Ze hebben de behoorlijke klus in 4 dagen geklaard. Er is goed en netjes gewerkt. En wat het belangrijkste is dat de gevogelte niet meer binnen kan komen. Wij zijn behoorlijk tevreden.
edwin postedwin post
19:45 26 Oct 23
Dezelfde middag na de melding is de wespen plaag verholpen. Ook is in de prijs de garantiebepaling opgenomen om terug te komen totdat de plaag over is.Na de eerste behandeling geen wespen meer.
Annet van der LindenAnnet van der Linden
18:01 26 Oct 23
Heel blij met dit bedrijf! Gebeld en een paar uur later was het wespennest al bestreden.
Jeanineke akrJeanineke akr
14:57 26 Oct 23
Ik heb om 14.45 uur gebeld en binnen 2 uur was hij er en binnen een paar minuten was het klusje geklaard! Heel fijn!
Robert-Jan GroenendaalRobert-Jan Groenendaal
16:06 21 Aug 23
Mark is net geweest om een wespenest op mijn dakrand te bestrijden (in Maassluis). Toen ik belde kreeg ik geen grote centrale met een vaag verhaal over de kosten, als dit, zus zo..., maar gewoon Mark zelf aan de lijn met een heldere reactie op mijn verhaal. Gisteren dan de afspraak gemaakt en vandaag is die volgens afspraak ook netjes langsgekomen. Dus snel geholpen, professioneel gehandeld en een hele nette prijs (goedkoper dan de grote partijen). En zelfs garantie op de bestrijding, wat wil men nog meer👍
Anand NomeAnand Nome
11:13 16 Aug 23
Hij is goed te bereiken en plan snel een dag/tijd met je in.Een prima en professionele en aardige kerel.Hij is langs geweest om een wespen nest te verwijderen van het dak en gaf ook zijn garantie dat als het na 2 dagen niet weg zou zijn dat hij terug zou komen.Wat betreft in vergelijking via google met prijs verhouding komt hij ook goed uit de bus (€75,- met garantie).Zeer content over hem 🙂
js_loader
× Hoe kan ik je helpen?