Last van Muizen? Bel 010 7200 200

Muizen

muizen_thumbnail

Huismuizen/ muizen hebben een slanke bouw, spitse kop, grote oren, kraalogen en een lange dunne staart. Volwassen exemplaren hebben 7-10 cm lichaamslengte.

In 1 jaar tijd kunnen 2 muizen zich ontwikkelen tot een familie van 1500-2200 muizen.

Herken een muizen besmetting

Huismuizen leven voornamelijk onder vloeren, op zolders, in keukens, in isolatiemateriaal en in opgeslagen goederen en materialen.

Een besmetting van muizen kan vaak worden geconstateerd door de zwarte harde uitwerpselen, deze worden verspreid aangetroffen op rustige plaatsen en in kasten. En het kan worden geconstateerd door knaagschade aan isolatiematerialen, meubels, elektrische bekabeling, voedsel en/of verpakkingsmaterialen.

Waarschuwing

Muizen kunnen bacteriën en virussen verspreiden via hun speeksel en uitwerpselen, zoals het Leakyvirus (een hantavirus) en de ziekte van Weil. Deze verspreiding kan snel gaan omdat de muizen overal aan knagen en lopen. Het is ook van belang dat het aangeknaagde voedsel direct wordt weggegooid. Voor verdere informatie ga naar Wist je dat? (blog).

 

Het Probleem

De problemen die huismuizen/ muizen kunnen veroorzaken zijn ziektekiemen verspreiden en het bevuilen van voedselvoorraden met uitwerpselen en urine. Ook brengen de muizen knaagschade toe aan diverse materialen en producten.

Bestrijding

Wanneer een besmetting van huismuizen/ muizen is geconstateerd kan er contact worden opgenomen door te bellen of een email te sturen naar De Ongedierte Expert. Er zal een inspectie worden uitgevoerd door een van onze medewerkers. Na deze inspectie zal de bestrijding plaats vinden.

Tijdens de bestrijding zullen er door de gehele woning kunststof lokazen (voorzien van slot) worden geplaatst op plaatsen waar de muizen zich schuilhouden en waar sporen van activiteit van muizen is geconstateerd.

Het aantal bezoeken dat nodig is om de muizen te bestrijden is afhankelijk van de besmetting. De bezoekfrequentie en bijhorende kosten zullen worden besproken tijdens de inspectie.

Voorkomen

Zodra de bestrijding het gewenste resultaat heeft bereikt en er geen activiteit van muizen meer is. Zal onze servicemedewerker adviezen geven om nieuwe besmetting te voorkomen. Deze adviezen zijn geheel vrijblijvend.