Blog overzicht van De Ongedierte Expert
Maak voor een selectie keuze uit onderstaande filter:
- Alle
- Bedwantsen
- Bijen
- Dieet
- houtwormen
- Insecten
- Kakkerlakken
- mieren
- Motten
- muggen
- Muizen
- Ongedierte
- Ratten
- spinnen
- tips
- Vakantie
- Vliegen
- Vlooien
- Wespen
- zomer
Ongedierte in het najaar
Ongedierte voorkomen in het najaar. Richting de winter gaat ongedierte opzoek naar droge en warme plekjes, dit is negen van de tien keer in huis. Wil je dit voor zijn? Hier zijn wat tips om dit te voorkomen. De ongedierte die je het meest tegen komt in het najaar: Vlooien In het najaar wanneer de…
Ongedierte in de Winter…
Ongedierte in de winter De winter komt eraan, het wordt koud buiten en lekker warm binnen en dit trekt het ongedierte aan. In de winter zullen voornamelijk ratten, muizen, en vliegen naar binnen komen en overlast veroorzaken. Door de afwezigheid van voedsel in groenstroken en perken migreren plaagdieren naar binnen, op zoek naar beschutting en…
Dit moet u weten over muizen!!
Wist je dat… Muizen zich door openingen van 0,5 cm kunnen wringen. Muizen in de bakje meer lokaas eten omdat ze zich daarin veiliger voelen. Muizen voornamelijk langs de muur, en met hun snorharen voelen waar ze lopen Muizen totaal niet van kou houden, dus graag binnen zijn. Muizen geen kleuren zien en slecht zien.…
“We zien ze vliegen, maar zijn het wespen of bijen?”
“We zien ze vliegen, maar zijn het wespen of bijen?” De Honingbijen hebben een duidelijke lichaamsbeharing op het borststuk en op de bovenzijde van de kop, deze beharing onderscheidt zich van de wesp. Bijen zijn vegetariërs en eten alleen nectar en stuifmeel uit bloemen. Door de beharing verspreid de bij het stuifmeel verder de natuur…
11 tips om muggen te voorkomen in je kamer
Wordt je elke nacht weer helemaal lek gestoken door die rot muggen? Zo voorkom je muggen in je slaapkamer. Anti muggenspray: Deze spray is niet erg gezond, voor een aantal weken per jaar bij goed gebruik kan het zeker geen kwaad. Bovendien kan DEET ook geen kwaad, je smeert of sprayed het over je lichaam…
Mieren steek
Mieren steek Sommige mieren kunnen steken of bijten en sommige mieren kunnen bij het zoeken naar voedsel ziekten verspreiden. Mieren kunnen via hun urine en ontlasting ziektekiemen verspreiden waardoor voedselvergiftiging kan ontstaan. In Nederland wordt de overdracht van ziektes via mieren niet centraal onderzocht of geregistreerd. Daardoor is niet precies bekend hoe vaak ziekteverschijnselen kunnen…
Alles over mieren?
Alles over mieren? Heb je wel eens de tekenfilm ‘een luizenleven’ gekeken? Dan is de volgende informatie zeker leuk om te weten. Wat is een mier? De mier behoort tot de vliesvleugelige insecten. Mieren zijn sociale insecten en leven alleen maar in kolonies. Een kolonie bestaat uit werksters, werkers en de koningin. Mieren maken veel…
Waar komen die muggen nou telkens vandaan??
Waar komen die muggen nou vandaan? Muggen leggen eitjes in stilstaand water, dit betekent dat er in kelders, verstopte dakgoten of lekkende afvoerputjes eitjes zijn gelegd. De eitjes komen uit wanneer er genoeg warmte en vocht aanwezig is. Vervolgens trekken de volwassen muggen op avontuur uit en komen ze in de nacht even op bezoek…
Zoem.. Zoem… last van muggen?
Zoem.. Zoem… last van muggen? Al dat gezoem in je oren wanneer je eindelijk wil gaan slapen? Of word je in de ochtenden wakker en ben je helemaal lek gestoken? Dan kan de volgende informatie heel handig zijn. Tips om muggen tegen te gaan in huis! Het gebruiken van horren voor de deur en ramen.…
Alles wat je wilt weten over wespen soorten in Nederland
Alles wat je wilt weten over wespen soorten in Nederland Wespen zijn belangrijk in ons ecosysteem maar ze kunnen ook voor veel overlast zorgen. Hier alle informatie over de wespen soorten die in Nederland voorkomen. De gewone wesp en Duitse wesp Beiden wespen worden ook wel ‘limonadewesp’ genoemd omdat ze op zoetigheid afkomen. Deze wespen…