Hier 6 redenen om over te gaan tot een insecten dieet!

Hier 6 redenen om over te gaan tot een insecten dieet!

Insecten eten? Nee bedankt. Nou dan zullen we jou vertellen dat het toch gezond is om insecten te eten. Insecten worden al over de hele wereld gegeten dus waarom niet in Nederland?

Insecten bevatten een hoog eiwitgehalte

Insecten kunnen een goed alternatief zijn voor vlees of vis omdat er veel meer proteïne in zit (sprinkhanen bevatten 70% meer proteïne dan in kip). Het zal je verbazen dat in 100 gram krekels net zoveel eiwitten zit als in twee grote eieren, en 100 gram meelwormen bevat 24 gram eiwit terwijl een zalm maar 20 gram bevat.

Rijk aan voedingstoffen

Insecten bevatten niet alleen veel eiwitten en proteïnen maar ze zijn ook rijk aan overige voedingstoffen, waaronder ijzer, zink en kalium. Meelwormen bevatten bijvoorbeeld 31 mg ijzer per 100 gram terwijl rundvlees slechts 6 mg ijzer bevat per 100 gram.

Insecten bevatten essentiële vetten

Er zijn slechte vetten en goede vetten. De slechte vetten zijn te vinden in fastfood eten en de goede vetten zijn bijvoorbeeld te vinden in avocado of in boter. Boter bevat bijvoorbeeld omega vetten die nodig zijn in het lichaam van de mens, maar de omega vetten zijn ook te vinden in meelwormen.

 Milieuvriendelijk

Het eten van insecten is niet alleen voedingsrijk maar ook milieuvriendelijk. Het kweken van eetbare insecten kost vele minder water, er is minder ruimte nodig om te produceren en minder CO2 uitstoot dan bij het kweken van vlees.

Oplossing voor wereldhonger

De verenigde naties stellen dat als de mens een insectenrijk dieet volgt dat de wereld honger zal verkleinen. Dit omdat insecten gezond maar ook goedkoper zijn om te produceren plus het kan verkrijgbaar zijn voor iedere gemeenschap in de wereld.

Duurzaam voedselbron

Insecten zijn zeer duurzame voedselbron vanwege hun hoge voedingswaarde en het feit dat ze bijna op iedere continent gevonden worden. Insecten zijn veel toegankelijker en goedkoper om te produceren dan traditionele voedselbronnen.