Tips voor de reizigers onder ons

Tips voor de reizigers onder ons

Je gaat op reis en wilt natuurlijk geen last krijgen van bedwantsen en al helemaal niet de bedwantsen terug mee naar huis nemen. 

Bedwantsen voorkomen voordat je op reis gaat

Voordat je een overnachting boekt is het verstanding om even de reviews van de accommodatie te checken. Bij de reviews kun je zien of er een melding is gedaan van bedwantsen, zo ja kan je beter deze accommodatie overslaan. 

Bedwantsen voorkomen op reis

Na eindelijk aangekomen te zijn bij de accommodatie is het slim je koffers eerst neer te zetten in de badkamer, hier kunnen bedwantsen niet gemakkelijk komen. Vervolgens ga je de kamer controleren, dit doe je door te zoeken naar rode of zwarte vlekjes op de kussenslopen, lakens en dekens. Controleer hierna de naden van het matras op kleine bruine beestjes en witte eitjes. Tip! Leg geen spullen op het bed om besmetting te voorkomen. Wanneer er activiteiten van bedwantsen zijn geconstateerd meldt dit dan direct bij de accommodatie en verlaat de kamer met je spullen. 

Bedwantsen voorkomen na je reis

Geen bedwants gezien tijdens de reis maar toch een gevoel dat ze misschien stiekem in de koffers zijn gekropen of in de kleding? Zorg dat je je koffer buiten uitpakt, vriest het? Dan kunt u het zeker een tijdje buiten laten staan.  Brengt de uitgepakte kleding nog niet naar binnen maar stop dit in een zak en sluit deze zak goed af. Breng de zak naar de wasmachine en was de kleding op minstens 50 graden zodat de bedwantsen, larven en eitjes het niet overleven.